dimecres, 21 de febrer del 2018

Boles de patata amb salsa de xampinyons



Les patates casen força bé amb la carn picada per a fer multitud de plats. En son bons exemples les clàssiques bombes picants servides com a "tapa", les nostrades "patates d'Olot", o els tradicionals Pie anglesos, Sheperd's pie si son amb carn de corder o cottage pie si per el contrari s'elaboren amb carn de vedella.

Les d'aquesta recepta les farem de carn de vedella i xampinyons i les sucarem en una salsa també de xampinyons que elaborarem a partir d'una maionesa de tofu.

Ingredients per a quatre:
  • 600gr. de patates
  • 300 gr. de carn picada de vedella
  • 50 gr. de xampinyons
  • Una ceba tendra petita
  • Un tall de gingebre de la mida d'una nou
  • Un parell de tomacons
  • Una culldta. de canyella en pols
  • Una culldta, de garam massala
  • Una culldta. de pebre vermell picant
  • Tres cullerades d'oli d'oliva verge
  • Dos ous
  • Panko o farina de galeta
  • Oli de girassol per a fregir
  • Sal i pebre al gust

Per a la salsa:
  • 100gr. de xampinyons
  • 120 gr. de tofu suau
  • Una tassa de cafè d'oli d'oliva
  • Unes gotes de suc de llimona
  • Una culldta. de salsa de soja
  • Llet vegetal
  • Sal i pebre al gust.


Procediment:


Bullir les patates en abundant aigua salada. Deixar-les refredar i aixafar-les amb un estri adequat. Reservar.
Enrossir en una paella amb oli d'oliva, la ceba tallada ben menuda i el gingebre. Un cop la ceba ja sigui transparent afegir-hi els dos tomacons ratllats i coure uns minuts fins que redueixi una mica el líquid.
Afegir les espècies (el pebre vermell només si les voleu picants), remenar i, tot seguit incorporar-hi la carn. Deixar coure a foc no massa viu fins que no veiem cap bocí de carn crua. En aquest moment afegir els 50 gr. de xampinyons picats ben finament i acabar de coure tota la mescla dos o tres minuts més. Deixar refredar.
Mesclar la carn i les patates i deixar-ho reposar una hora a la nevera.
Formar les boles de patata, passar-les per farina, ou i panko i fregir-les en abundant oli de gira-sol fins que quedin daurades. Deixar-les escórrer sobre paper absorbent.
Servir-les acompanyades de la salsa de xampinyons.
Per a fer la salsa.
Tallar els xampinyons a bocins petits, salar-los i empebrar-los i passar-los per la paella amb una mica d'oli d'oliva. Quan ja hagin perdut una mica d'aigua, afegir-hi la salsa de soja i acabar de coure.

Fer una maionesa amb el tofu, l'oli d'oliva i el raig de llimona, i així que estigui ben lligada incorporar-hi els xampinyons i seguir batent fins que quedi una crema espessa. Si us sembla excessivament pesada afegiu-hi una mica de llet vegetal fins a obtenir la consistència preferida.


1 comentari:

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons